jak żyć?

barbatros

jak żyć?

Nieprzeczytany post autor: barbatros »

Postanowiłem zrobić karierę finansisty. Jednak po wykonaniu odpowiedniego szkolenia okazało się, że nie ma żadnych ofert pracy dla finansistów. To spowodowało, że jestem w kropce. Nie mogę sam otworzyć banku żeby wykreować sobie pracę bo potrzebny jest do tego 3 poziom gracza, a 3 poziomu nie mogę nabić bo nie ma ofert pracy. Gdybym miał czekać aż pojawi się praca niezbędna do wejścia na 3 poziom pewnie bym doczekał tak do końca edycji. Zostałem więc zmuszony przez grę do wejścia w produkcję i nabicia w ten sposób doświadczenia. Tylko że w produkcję bawiłem się w poprzedniej edycji i w tej obiecałem sobie, że będę działał w usługach.

Jak to powiedział kiedyś Henry Ford "Nasze auta dostępne są we wszystkich kolorach pod warunkiem, że będzie to kolor czarny", tak i tu chcesz czy nie chcesz - musisz produkować. Eeeh....jak żyć Panie Adminie...jak żyć?
topik

Re: jak żyć?

Nieprzeczytany post autor: topik »

jeszcze masz wolontariat, więc możesz przed rozpoczęciem kariery rekina-finansisty popracować za darmo, a w zasadzie za doświadczenie :)
barbatros

topik potraktuję to jako nieśmieszny żart...
mpknap

Nieprzeczytany post autor: mpknap »

Daga właśnie tak tyra i zobacz :idea:
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

mpknap pisze:Daga właśnie tak tyra i zobacz :idea:
Co ty tak we wszystkich postach podniecasz sie tak bardzo ta Daga.Boshe wyluzuj troche.Kazdy co tu gra to ciezko tyra.Brak mi slow normalnie.Ile ty masz lat?
mpknap

łochocho!!!! A co tobą się podniecać? I tak ona jest faworytem.
Moje porównanie skierowane było do maruderów, żeby zwrócili uwage jak daje sobie radę czołówka, bo niektórzy nie mogą ruszyć z miejsca. Widzisz, wtedy ciebie tam nie było (w czołówce).

ps. nie ważny jest wiek ani długość korzenia, liczy się sztuka p..... :lol:
barbatros

wow z tymi maruderami to trochę Cię poniosło mpknap. To, że otwarcie się wypowiadam o tym co mi się nie podoba w systemie, zamiast akceptować go jak potulny baranek, nie oznacza maruderstwa. Zarejestrowałem się do gry "e-conomica" a nie "kliknij 300 razy na przycisk w odstępach 5 minutowych". Nie mówię, że rozwiązanie jest totalnie złe. Ono musi ewoluować, bo w swojej obecnej formie powadzi do takich absurdów jak klikanie po kilkaset razy w wolontariat. Może jak sam to określiłeś "faworytka daga" ma na tyle samozaparcia żeby to wykonać, ale ja nie mam. A od gry która jest symulacją rynku oczekuję innych, alteratywanych możliwości wyjścia z danej sytuacji.
mpknap

Dla mnie maruder, to nie ten co marudzi, to ci w tyle stawki. To co chciałem powiedzieć : nie ma sytuacji bez wyjścia, jak w życiu, początki bywają trudne do wszystkiego niezbędne jest samozaparcie, lub spryt. Podpowiem, że warto śledzić i analizować (np statystyki) czołówki (nie będę Nicków wymieniał ;)
kaktus

Nieprzeczytany post autor: kaktus »

A ja się zgadzam z barbatrosem, bo właściwie to na czym polega ta gra? Na bezmyślnym siedzeniu i klikaniu w odstępach 5-cio minutowych? A co z własnym biznesem? Nawet jak już postawimy jakieś działki to zaraz okazuje się że nie ma pracowników albo energii. I co? I dalej siedzimy i klikamy? A może ja bym chciał jeszcze pójść do pracy albo położyć się spać. Przyszłemu zwycięzcy gratuluje ogromnej ilości wolnego czasu, bo myśleć za bardzo w tej grze nie trzeba. A autorowi polecam zapoznanie się z grą capitalism plus. Jak na razie jest to najbardziej rozbudowana gra biznesowa i uważam że można z niej podpatrzyć dużo dobrych pomysłów.
czesio

Nieprzeczytany post autor: czesio »

stvoor pisze:Poddałem się.

Wróciłem do starego systemu, wymaga jeszcze kalibracji, ale generalnie nie ma wysycenia.
Nie mam siły z Wami już walczyć, a i system który wprowadziłem stał się już tak skomplikowany, że sam przestałem go rozumieć.

:(
kaktus- to są słowa stvvora, więc teraz nic nie stoi na przeszkodzie abyś się rozwijał.