Wielku bug w grze
Wielku bug w grze
Stvoor prosze o pilny kontakt gdyz znalazlem blad w grze dzieki ktoremu mozna zarobic sporo kasy bez wysilku.Porobilem pare obserwacji i prob i tak nie moze byc gdyz widze tez ze ten bug jest wykorzystywany a co za tym idzie rywalizacja na serwerze nie jest uczciwa.Dane do kontaktu wyslalem tobie na maila.
Re: Wielku bug w grze
Błąd został mi zgłoszony już wczoraj przez jednego z graczy i natychmiast poprawiony.
Niestety nie jestem w stanie stwierdzić kto z graczy go wykorzystał, kto wykorzystał
go przypadkiem, komu nawet przypadkiem nie zdarzyło się go wykorzystać.
Ponieważ nie chciałbym resetować edycji proponuje inne rozwiązanie.
Do końca edycji pozostało prawie 40 dni.
Edycja jest bliżej końca niż dalej. Każdy z graczy zbudował swoją infrastrukturę służącą zarabianiu i nadal ją buduje.
Im oczywiście lepiej zbudowane imperium tym więcej kasy przynosi, ma większy potencjał.
Proponuję na tę chwilę reset ilości sztabek wszystkich graczy - najlepsi i tak zdążą wybić się na czołówkę
ponieważ zbudowana infrastruktura ma zdolność generowania większej ilości gotówki niż pozostałych.
Myślę, że to najuczciwsze na obecną chwilę. Najbardziej dotknięta sankcjami zostanie obecna czołówka
(ale tylko w kwestii aktualnego rankingu) a jak wskazałem wyżej czołówka i tak sobie poradzi w rywalizacji pomiędzy sobą.
Najmniej dotknięci będą gracze z dalszych miejsc rankingu, a jeżeli ich infrastruktura jest dobrej jakości mają szansę na wyższe miejsca
w rankingu jeżeli jakość ich ekonomicznego imperium na to pozwala.
Ponieważ większa szansa jest na to, że to gracze z wyższych miejsc rankingu korzystali
(świadomie bądź nie) z błędu stąd uważam takie rozwiązanie za najbardziej uczciwe.
Za zaistnienie błędu mogę tylko przeprosić, bo ze swojej strony robię wszystko, aby błędów w grze nie było, nie zawsze jak się okazuje mi się to udaje.
Niestety nie jestem w stanie stwierdzić kto z graczy go wykorzystał, kto wykorzystał
go przypadkiem, komu nawet przypadkiem nie zdarzyło się go wykorzystać.
Ponieważ nie chciałbym resetować edycji proponuje inne rozwiązanie.
Do końca edycji pozostało prawie 40 dni.
Edycja jest bliżej końca niż dalej. Każdy z graczy zbudował swoją infrastrukturę służącą zarabianiu i nadal ją buduje.
Im oczywiście lepiej zbudowane imperium tym więcej kasy przynosi, ma większy potencjał.
Proponuję na tę chwilę reset ilości sztabek wszystkich graczy - najlepsi i tak zdążą wybić się na czołówkę
ponieważ zbudowana infrastruktura ma zdolność generowania większej ilości gotówki niż pozostałych.
Myślę, że to najuczciwsze na obecną chwilę. Najbardziej dotknięta sankcjami zostanie obecna czołówka
(ale tylko w kwestii aktualnego rankingu) a jak wskazałem wyżej czołówka i tak sobie poradzi w rywalizacji pomiędzy sobą.
Najmniej dotknięci będą gracze z dalszych miejsc rankingu, a jeżeli ich infrastruktura jest dobrej jakości mają szansę na wyższe miejsca
w rankingu jeżeli jakość ich ekonomicznego imperium na to pozwala.
Ponieważ większa szansa jest na to, że to gracze z wyższych miejsc rankingu korzystali
(świadomie bądź nie) z błędu stąd uważam takie rozwiązanie za najbardziej uczciwe.
Za zaistnienie błędu mogę tylko przeprosić, bo ze swojej strony robię wszystko, aby błędów w grze nie było, nie zawsze jak się okazuje mi się to udaje.
Tajemnica sluzbowamerkurio pisze:A można wiedzieć co to był za błąd?
A co do resetu sztabek to ja jestem np za a reszta zalezy od innych i od szefostwa
Jeśli chodzi o reset i nasza zgode na niego to powinniśmy wiedzieć na czym polegał błąd
w grze w końcu każdy się angażuje jak może.
w grze w końcu każdy się angażuje jak może.
Myślę, że mogę napisać co to był za błąd.
Po założeniu lokaty i natychmiastowym wylogowaniu się i zalogowaniu ponownym, lokata była założona, a kasa włożona na lokatę wracała na konto.
W ten sposób następował nieprawidłowy przyrost kasy w wysokości kwoty lokaty.
Trudno określić kto robił to specjalnie, a kto przypadkowo np zakładając lokatę wieczorem i wylogowując się.
Wracał rano, miał kasę na koncie i nie analizował specjalnie skąd bo każdy swoje biznesy ma, które działają i kasę przynoszą,
do tego asystent też zarabia uruchomiony na noc itd.
Po założeniu lokaty i natychmiastowym wylogowaniu się i zalogowaniu ponownym, lokata była założona, a kasa włożona na lokatę wracała na konto.
W ten sposób następował nieprawidłowy przyrost kasy w wysokości kwoty lokaty.
Trudno określić kto robił to specjalnie, a kto przypadkowo np zakładając lokatę wieczorem i wylogowując się.
Wracał rano, miał kasę na koncie i nie analizował specjalnie skąd bo każdy swoje biznesy ma, które działają i kasę przynoszą,
do tego asystent też zarabia uruchomiony na noc itd.
Dokladnie tak to wygladalo.Zglosila ci to osoba ktora od poczatku z tego korzystala a gdy zostal blad odkryty to zglosila to tobie.I bardzo dobrze wiem kto to byl :)Wystarczylo obserwowac i notowac
Gwoli ścisłości - osoba ta zgłosiła ten błąd i dzięki temu mogłem go poprawić.
Absolutnie nie ma tutaj mowy o złej woli.
A jeżeli będzie miała ta osoba ochotę to o tym sama napisze, że to właśnie ona błąd zauważyła i zgodnie z regulaminem zgłosiła go do administratora.
Absolutnie nie ma tutaj mowy o złej woli.
A jeżeli będzie miała ta osoba ochotę to o tym sama napisze, że to właśnie ona błąd zauważyła i zgodnie z regulaminem zgłosiła go do administratora.
No oki.Zobaczymy jak teraz potoczy sie gra dalej uczciwie.W koncu bedzie czysta rywalizacja