Koszty szkoleń rosną a pensje nie - wszystko się zgadza, gracz sam powinien zdecydować które zawody zrobić i ile ich zrobić czy też może nie iść w kierunku zawodów a w kierunku innego rozwoju, nie można mieć jednego i drugiego, mając dużo zawodów znajdziesz zawsze pracę, ale będzie problem z podążeniem w innym kierunku rozwoju, mając mało zawodów albo żadnego możesz tanio zrobić szkolenia w innym kierunku, ale wtedy coś takiego jak praca w zawodzie wogóle nie będzie Cię interesowało, chyba, że pod kątem zatrudniania. Akurat tutaj ten mechanizm znakomicie się sprawdza.asiacd pisze:AAA ja gram niedługo ale mam za sobą parę lat sieciówek miedzy innymi trzy lata na Ogame. Nie bardzo rozumiem potrzebę prezentów (wynik, ranking) jest dla mnie wystarczający (chodzi przecież o zabawę), parę rzeczy mi się nie podoba: koszty szkoleń rosną (chyba wykładniczo ale nie sprawdzałam) a pensje nie po co wiec mam się dalej szkolić jeśli pracując jako pracownik nie mam możliwości awansu = większej pensji, wracając do nagród to może warto pomyśleć o zadaniach do wykonania na zasadzie Questów z farmerów ale nagrodą niech nie będzie kolejny puchar a zdobyte doświadczenie albo postęp w danym zawodzie. Jeśli chodzi o utrzymanie serwerów jestem za opłatą powiedzmy grasz miesiąc za darmo (wciągnie Cie) grasz dalej płacisz 1plz sms za każdy kolejny ale nie masz za to żadnych przywi-lejów (- lei w zależności od przypadku). Jeśli post nie w temacie to proszę o przeniesienie go. Pozdrawiam
Questy są do przemyślenia, ale to już jest dalekie od realizmu, niemniej być może podniesie grywalność i atrakcyjność gry.