Proponuję zwiększyć skalę wykresu (ew. opcje skali 1dzień, 7 dni) żeby można było ocenić trendy krótko i długotrwałe.
Np: czy spadek ceny jakiegoś produktu jest chwilowym zalaniem rynku przez gracza, czy to ogólny trend cenowy
skala wykresu
Re: skala wykresu
Świece japońskie raczej się tutaj nie sprawdzą.
Trendy długookresowe zależą od chwilowych nastrojów graczy.
Obserwuj raczej ilu graczy angażuje się w dany biznes czy produkcje półproduktów.
To się zmienia zależnie od ciśnienia/atmosferycznego/
Trendy długookresowe zależą od chwilowych nastrojów graczy.
Obserwuj raczej ilu graczy angażuje się w dany biznes czy produkcje półproduktów.
To się zmienia zależnie od ciśnienia/atmosferycznego/
a mamy dostęp do danych w co ludzie angażują się?
a pozatym dzienna zmienność to za mało, żeby podejmować decyzje o przebranżowieniu itp
takie jest moje zdanie
a pozatym dzienna zmienność to za mało, żeby podejmować decyzje o przebranżowieniu itp
takie jest moje zdanie
Rozumiem Cię doskonale ale ta gra to nie cena ropy na świecie.Poza tym od 12.00 jutro nowa emisja.
Powiem ci na pocieszenie,że moje podejście do gry 2m temu było identyczne jak Twoje.
Powiem ci na pocieszenie,że moje podejście do gry 2m temu było identyczne jak Twoje.
no i jeszcze brakujące przesuwanie się wykresu.
np: papryka czy banany.
temat poruszony już wcześniej ale bez odzewu
na wyklresie jest ze ceny z przed 20 godzin;
ale jak można zauważyć po dłuższej obserwacji, od ponad dnia nie było żadnej transakcji, a mimo to, wykres pokazuje że w ciągu ostatnich 20 godzin cena np: papryki cały czas rośnie
niestety, spowodowało to wtopienie kasy w rozbudowe produkcji i magazynów, po czym okazalo się że nikt jej nie kupuje...
stąd, może ważniejsze niż skalowanie wykresu, jest jego aktualizowanie.
a pomysł z wydłużeniem był dlatego, ze jak coś nie idzie przez 1 dziej, to powinno zniknąć (zostać wysunięte za lewą krawędź), wtedy nie byłoby widać cen. stąd pomysł o wydłużeniu czasu jaki widać na wykresie.
Nie wiem czy wyraziłem się zrozumiale, bo troche chyba zamotałem
np: papryka czy banany.
temat poruszony już wcześniej ale bez odzewu
na wyklresie jest ze ceny z przed 20 godzin;
ale jak można zauważyć po dłuższej obserwacji, od ponad dnia nie było żadnej transakcji, a mimo to, wykres pokazuje że w ciągu ostatnich 20 godzin cena np: papryki cały czas rośnie
niestety, spowodowało to wtopienie kasy w rozbudowe produkcji i magazynów, po czym okazalo się że nikt jej nie kupuje...
stąd, może ważniejsze niż skalowanie wykresu, jest jego aktualizowanie.
a pomysł z wydłużeniem był dlatego, ze jak coś nie idzie przez 1 dziej, to powinno zniknąć (zostać wysunięte za lewą krawędź), wtedy nie byłoby widać cen. stąd pomysł o wydłużeniu czasu jaki widać na wykresie.
Nie wiem czy wyraziłem się zrozumiale, bo troche chyba zamotałem