Prośba

piobabi

Prośba

Nieprzeczytany post autor: piobabi »

Pobyt w szpitalu zajmuje mi ok 25 min.Są osoby które pojawiają się w szpitalu -po czym zostają cudownie ozdrowione.
Oczywiście otrzymują pomoc.I tu prośba do stvoora-czy mógł byś zablokować pomoc w szpitalu z tego samego ip
Zdaje sobie sprawę że zaraz odezwą się głosy że to siostra ,brat,ciotka itd.pomagają ale mnie takie argumenty nie przekonują.
Tęż mogę sobie zrobić kilkanaście kont i z nich uzyskiwać pomoc w szpitalu,ale uważam że gra powinna być uczciwa i wszyscy powinni mieć równe szanse.
.
torgiren

Re: Prośba

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

zgadzam się z przedmówcą, że takie praktyki powinny być karane,
jednak to chyba nie takie proste...
dla stvora komputery za natem są jak jeden komp jeśli się nie mylę...
a ja np: mieszkam w akademiku, i mam 1000 osób na jednym publicznym ip.
i nie chciałbym dostać bana, gdybym pomógł komuś kto też gra w economice.
to takie moje małe przemyślenie, ale jeżeli stvor zna lepsze metody niż ja (co jest bardzo możliwe), to jestem jak najbardziej za.
przecież ze szpitala mozna wyjść płacąc za prywatną opieke i nakręcając rynek.
aktualnie to jest 250$, razy maksymalnie 5 razy 5*20=100%
wiec 1250$ to nie jest dużo jak tkoś ma biznesy i obraca dziesiątkami i setkami tysięcy
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Jak napisał torgiren istnieje coś takiego jak prywatna opieka.
Niemniej uruchomilem notowanie wyleczeń szpitalnych wraz z IP i w razie jakichs podejrzen bedzie mozna wszystko sprawdzic
lordyp

Nieprzeczytany post autor: lordyp »

piobabi

pobyt w szpitalu to 9 tur a wiec 45 min- chyba , że cię ktos kliknie

taki wyga jak Ty powinien wiedziec , że i dla lvl najlepiej być na 90-100 % hp , jak również dla kasy lepiej klinąc raz leczenia za 250 i odzyskac 20% i dalej zarabiac niż siedzieć w szpitalu - oczywiście przy pracach w 2 zawodach
w szpitalu sie siedzi ja nie jest sie przy kompie a i to nie zawsze- jak masz biznes ktory daje ci kase i exp co ture to lepiej miec 90-100%

wytłumaczenie jest więc bardzo proste- chyba ze ktoś faktycznie oszukuje, a takiego trzeba ukarać od razu
lordyp

nie widze opcji edycji postów wiec post pod postem

jeśli ktos jest na dole tabeli pod tym kto ma mniej zdrowia od niego , znaczy , że korzysta z płatnego leczenia
ot jestem w szpitalu i mam 80% a ten nade mną ma np 15 % to wiadomo , ze lecze sie prywatnie - tak widać od razu kto jak sie leczy
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Ale jeżeli wyleczy się prywatnie do 100% to tego nie zobaczysz, bo w tym momencie znika z listy pacjentów.
Poza tym na leczenie można zgłosić się dobrowolnie i wtedy możesz być ze swoimi 80% pod kimś kto ma 0%, a wcale nie korzystałeś z prywatnej opieki.
lordyp

dokładnie o to mi chodzi

ja się pojawiam w szpitalu na dosłownie 2-3 sek :)
piobabi

Nieprzeczytany post autor: piobabi »

Napiszę tak.Specjalnie obserwowałem jednego gracza który miał w szpitalu 0 % zdrowia a po trzech turach nie było go już w szpitalu.Nie będę pisał o kogo chodzi bo myślę że admin ma dostęp praktycznie do wszystkiego także może bardzo szybko delikwenta wychwycić .Chcę tylko aby rywalizacja przebiegała na uczciwych zasadach,żeby nie było cwanych i cwańszych.Też
mógłbym rywalizować na tych samych zasadach(tzn zrobić sobie kilka kont i z nich podbijać zdrowie)ale tego nie robię tylko zgłaszam problem.Moim zdaniem blokada tego samego ip rozwiązała by w jakimś stopniu ten problem.
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

lordyp pisze:dokładnie o to mi chodzi

ja się pojawiam w szpitalu na dosłownie 2-3 sek :)
Ja tez :)
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

u mnie taka sama sytuacja

w ciągu jednej tury staram się wyjść ze szpitala, bo nie jest mnie stać na dłuższy pobyt (na szczęście jest to możliwe dzięki opiece)

i jest to u mnie różnie
czasem mam 60-80% i idę samodzielnie do szpitala, czasem pracuje w zawodzie do 0% i wtedy idę
czasem wyczekuję do 100%, ale częściej do 60-80% i znów się sam leczę