stałe godziny pracy pracowników

lordyp

stałe godziny pracy pracowników

Nieprzeczytany post autor: lordyp »

chciąłbym zgłosic bardzo ważną zmianę- tzn aby pracownicy mieli ten sam czas pracy, jesłi ktoś ma bonus automatycznie od tego więcej
na chwilę obecną to , że na każdej działce mam inny czas pracy pracowników wprowadza niesamowity chaos i tylko uprzykrza w sumie gre- nie wiem skąd ten pomysł- wszędzie przecież pracownicy mają stałe ( np 8 godz ) czasy pracy- nijak więc się to ma do ekonomi, na której przecież bazuje ta gra
do tego dochądzą straty w plonach itp- czasami wręcz nie opłaca sie zbierać plonów jesłi pracownicy pracowali 2-3 tury - szkoda energii
topik

Re: stałe godziny pracy pracowników

Nieprzeczytany post autor: topik »

już kilkukrotnie było to mówione, i jestem tego samego zdania co Stvoor

ja sam mam nienormowany czas pracy (5 określonych godzin muszę być w pracy) oprócz tego 3 godziny przed lub po tym czasie (w sumie obowiązuje mnie 8 godzinny czas pracy).
oczywiście nie liczę pracy poza godzinami :)

plusem tego jest to, że czasem po tych 5 godzinach idę do domu i nikt (boss) mi nic nie mówi, że za mało pracuję :) (czyli mój czas pracy to 75% tego co powinienem przepracować)

co do e-conomiki, to jeśli praca kończy się po 10-15 minutach od rozpoczęcia nowych obsiewów, to po prostu zostawiam działkę nieobsadzoną i zbieram tylko 20-30% tego co powinno być - zawsze to więcej niż 0, i nie trzeba ekstra nikogo zatrudniać.
torgiren

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

a ja sie przychylam do propozycji normowanych godzin pracy.
większość ludzi pracuje od - do, i tak tez powinno być w tej grze
topik

ale zawsze możesz wyjść wcześniej i następnego dnia odpracować te wcześniejsze wyjście
torgiren

zawsze możesz?
myślę, że w większości firm jest od do, i nie ma wychodzenia wcześniej... siedzenie dłużej - prędziej...
lordyp

Nieprzeczytany post autor: lordyp »

topik pisze:ale zawsze możesz wyjść wcześniej i następnego dnia odpracować te wcześniejsze wyjście
taaa - nie bierz swojego przykładu jako normy bo tak nie jest
ja akurat mam swoją firme, więc mam w ogóle nienormowany czas pracy, ale wczesniej pracowałem i fizycznie i jako kierownik zakładu- jak mogłem to kogoś zwalniałem wcześniej bo miał ważną sprawę - ale to było moja dobra wola i nikt nie przychodził odpracowywać te 30- 60 min
uwierz mi czas pracy to świeta rzecz :D
są przecięz zakłady gdzie odbija sie karty pracy
topik

wiem, u mnie się nie odbija, ale został wdrożony zarówno elektroniczny rejestr czasu pracy, jak i bramki wejściowe na kartę ;)
u znajomej (budżetówka) można wyjść wcześniej, ale trzeba to odpracować
zgadzam się, praca na etacie ma to do siebie, że trzeba wypracować te 17x godzin miesięcznie i tyle

torigen -> czasem mogę nawet powiedzieć, ze nie przychodzę do pracy tylko pracuję w domu :) 99,5% rzeczy mogę wykonać w domu łącznie z dostępem do poczty firmowej

lordyp -> ja pracuję na etacie (też nienormowany czas pracy, ale nie więcej niż 172 godziny miesięcznie). oczywiście czasem jest to więcej (zwłaszcza jeśli trafi się wyjazd służbowy do klienta, gdzie trzeba siedzieć do momentu aż się zrobi pracę (czasem jest to 1 godzina, ale już parę razy było to 12 godzin) i do tego jest dojazd (mieszkam i pracuję na południu Polski, ale do Szczecina już kilka razy jeździłem ;) )
antal

Nieprzeczytany post autor: antal »

witam,
to może wprowadzimy zawód inspektor PIP ;)
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Na czas zatrudnienia pracowników wpływ na trudność prowadzenia danego biznesu.
Dlatego też najdłuższy czas pracy jest w hodowli, najkrótszy w usługach, bo tam oprócz zatrudnienia pracowników nic nie trzeba robić.
Każdy biznes przynosi te same pieniądze jednak fakt, że w usługach trzeba zatrudniać ludzi co 2h sprawia, że nie jest tak kolorowo jakby było gdyby pracowali 8 godzin, bo ktos wchodzilby do gry rano, zatrudniał i miał cały dzień napływu kasy, w hodowli zaś trzeba dostarczać paszę, odbierać produkty i dbać o zdrowie hodowli. Ja tam żadnego "niesamowitego chaosu" nie zaobserwowałem.
torgiren

nie no, długość jest ok, mnie się rozchodzi o to +/- 15% czasu