Zmiana w trakcie edycji

torgiren

Re: Zmiana w trakcie edycji

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

tak, ale np ja:
najlepiej płatnym zawodem jest np: budownictwo, i ja duzo etatów
a ja bym chciał iść tylko na 2 zeby troche zarobić,
a reszte etatów przeznaczyć na gastronomie albo coś innego, co jest mniej płatne, ale mi potrzebne

zgodzę się ze danie maksymalnej ilość na najlepiej płatny zawód, to jest to samo co teraz sie dzieje, ale nie zawsze tak się chce zrobić.
nie zawsze najlepiej płatny jest najbardziej pożądanym
zalezy od sytuacji
raz chcesz dużo zarobic a raz chcesz się rozwijac. stąd możliwość rozdzielania etatów na dostępne oferty pracy wydaje mi się dobrym pomyslem
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

A dla mnie to absolutnie bez sensu i przedstawiona przez Ciebie sytuacja jest absurdalna i nijak nie mogę pojąć po co miałbyś zrobić 2 etaty w budownictwie zeby "troche zarobić" i kolejne dwa w gastronomii zeby... zeby co, zeby zarobić jeszcze troche? :D To skoro o zarabianie chodzi to sie idzie do najlepiej płatnej pracy w zawodzie w Twoim przykladzie w budownictwie. Argument "a reszte etatów przeznaczyć na gastronomie albo coś innego, co jest mniej płatne, ale mi potrzebne" to ja nie wiem co to, ale argumentem to to nie jest :D
torgiren

żeby podnieść premie zawodową...
stvoor

Premia zawodowa rzędu 0.1% za dwa etaty zwiększy dochód o 0.2$ dolara tymczasem różnica w wynagrodzeniu daje natychmiastowe np 100$ w ciagu 5 minut więc albo albo, albo bierzesz najlepiej płatną pracę albo tą w której robisz bonus ale i tak zawsze będzie się to bardziej opłacało dla przypadku pierwszego, bo bonus jest nieporównywalny do róznicy w pensji i zyskow z tym zwiazanych, jedyny przypadek to gdy pensje sa rowne - wtedy zwraca sie uwage na bonus.
torgiren

sytuacja z przed paru minut
mam 7 etatów
najlepiej płatna: budowlaniec - ok 70 etatów
mało płatna: gastronomia - 6 etatów
optymalnym wyjsciem by było dla mnie - 1 etat na budowlańca i 6 na gastronomie.
chce rozwijac gastronomie, ale wtedy straciłbym jeden etat, albo musiał rozwinąć coś jeszcze mniej płatnego co mi nie jest potrzebne...
aaadam

Nieprzeczytany post autor: aaadam »

A dla mnie to absolutnie bez sensu i przedstawiona przez Ciebie sytuacja jest absurdalna i nijak nie mogę pojąć po co miałbyś zrobić 2 etaty w budownictwie zeby "troche zarobić" i kolejne dwa w gastronomii zeby... zeby co, zeby zarobić jeszcze troche? :D To skoro o zarabianie chodzi to sie idzie do najlepiej płatnej pracy w zawodzie w Twoim przykladzie w budownictwie. Argument "a reszte etatów przeznaczyć na gastronomie albo coś innego, co jest mniej płatne, ale mi potrzebne" to ja nie wiem co to, ale argumentem to to nie jest
Ja również chciałbym aby była możliwość wykorzystania ofert pracy tańszych, a dających mi premię zawodową, a nie tylko kasę. W sumie to i tak się na kasę przekłada. W interesującym mnie zawodzie jest np. jedna oferta pracy, a w lepiej płatnym 50, jeśli w tej sytuacji zaznaczę oba zawody zatrudnię się tylko w tym lepiej płatnym i to jest do d...
Biorąc jednak pod uwagę, że po niecałym miesiącu gracze z czołówki mają 25-30 szkoleń to chcąc niechcąc mają 10 zawodów
bo zwyczajnie zrobili już wszystkie inne szkolenia i pozostały tylko zawodowe, a obecna konstrukcja rankingu powoduje, że opłaca się robić tyle szkoleń ile się da.
Nie mogę zgodzić się z tym stwierdzeniem. Mam 30 szkoleń i mogę pracować w ośmiu zawodach. Jednym danym przez grę i reszta w usługach.

Dalsza dyskusja wydaje się być bezcelowa, ponieważ jak mniemam decyzja została już podjęta. Pozostaje tylko pytanie KIEDY?
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

Znowu zmiany??? No kurcze bez jaj.
stvoor

Podsumowując tę dyskusję rozpoczętą na stronie 3 niniejszego wątku jeżeli nie zostaną wprowadzone zmiany w tym zakresie to ceny zatrudnienia będą tylko spadać, jak zobaczycie wykresy DOWOLNEGO zawodu to na żadnym nie ma wzrostu pensji i ten fakt będzie się pogłębiał do momentu gdy pensje zatrzymają się na kilku $. Obecna konstrukcja nie pozwoli na wzrost pensji w zadnym zawodzie, ewentualnie pogłębi tempo spadku więc uważam zaproponowaną zmianę za konieczną, a wymuszoną poprzednią, którą uważam za dobrą.

torgiren: Twoje argumenty w stosunku do ukomplikowania zagadnienia uważam za niewystarczające, już widzę jak przy każdym szukaniu pracy wypełniacie pola tekstowe wpisując ilość etatów, zamiast po prostu kliknąc jak to jest teraz. Po wprowadzeniu proponowanej zmiany ta zmiana wogóle nie będzie rozpatrywana, bo wszędzie będzie max 1 etat.
torgiren

to proponuje, zeby po szkoleniu "organizacja pracy", można by miec 2 etaty w kazdej pracy
aaadam

Nieprzeczytany post autor: aaadam »

Sam pisałeś o rynku pracy i rynku biznesów. Jeśli ceny spadną do granicy $0 to nastanie rynek biznesów.

Nie lepiej ograniczyć ilość etatów na rundę o połowę?