Energia

piobabi

Energia

Nieprzeczytany post autor: piobabi »

Wiem ,wiem było to już wałkowane wiele razy,ale spróbuje jeszcze raz -energia.Gdy ktoś ma np 10 działek i na każdej
np po 3 pracowników to gdy ma odpowiedni poziom,temat braku energii dla niego nie istnieje.Problem zaczyna się gdy chcemy
się rozwijać.Nie mogę budować następnych działek nie mogę się rozwijać,gdyż cierpię na chroniczny brak energii.
W pewnym momencie gry osiągamy taki poziom,że naliczanie energii 1 na turę nie wystarcza.Zamiast dalej się rozwijać
zaczynamy się uwsteczniać.Stvoor wiem że bronisz się rękoma i nogami,aby nie naliczać 2 energii na turę.To może pomyśl
o opcji kupna energii za pieniążki które zarabiamy w grze np pakiet 10 energii 1000 $ ,20 energii 1700$ itd(oczywiście ceny i
ilości energii to tylko przykład)Możesz też wprowadzić jakieś szkolenie które będzie zwiększać przyrost energii na turę.
Może któryś z graczy zaproponuje inną opcję,jedno jest pewne-przyrost energii o 1 naturę w pewnym momencie zaczyna
w sposób poważny ograniczać rozwój e-conomici.

i
torgiren

Re: Energia

Nieprzeczytany post autor: torgiren »

ja się pod tym podpisuje...
brakuje ten energii... mam mase nieobsadzonych biznesów
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

Ja tez sie podpisuje za tym
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

jeśli chodzi o zwiększenie energii to jestem na TAK
jeśli chodzi o nowe szkolenia, to na razie jestem na NIE (zwłaszcza po dzisiejszych ograniczeniach na rynku ;( ), ale od nowej edycji jak najbardziej za
jeśli chodzi o zakup energii - jestem na NIE

cholibka, wyszło mi na Mam talent itp :)
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Rozwiązanie będzie dostępne w nowej edycji, już jest gotowe, szczegółów nie zdradzę :)
piobabi

Nieprzeczytany post autor: piobabi »

to może wprowadż je już teraz,przetestujemy :D
tomi28pl

Nieprzeczytany post autor: tomi28pl »

piobabi pisze:to może wprowadż je już teraz,przetestujemy :D
No wlasnie hehe
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

i tak można chyba uznać, że ta edycja to nie jest wersja beta, ale dopiero wersja RC i dopoiero następna będzie wersją RTM.

I mam nadzieję, że nie będzie aż takich nagród (o ile będą), żeby nie okazało się, że trzeba uciekać się do obejścia niektórych zasad żeby je zdobyć.
lionheart

Nieprzeczytany post autor: lionheart »

Brak energii wprowadza żółwie tempo i tyle. Oczywiście szkoda ale chodzi o to,żeby nas zmusić do pracy w zawodzie.
Problem koledzy polega na tym,że została zlikwidowana bariera popytu na pracę. A to jest już totalnie nieekonomiczne.
Niektórym się to podoba zwłaszcza,że wprowadzone w trakcie trwania emisji niektórym dało kopa w górę.
Dwa etaty na 1 energię to już jest dużo bo zagraża barierze popytu ale siedem.
Macie kurs lekarza i szpital i siedem etatów. Niech mi ktoś odpowie jakiej ceny nie zapłaci za zatrudnienie lekarzy w szpitalu ?
Jedna tura i jeden etat i dochodzisz do ceny zaporowej tzn.jeśli zatrudniasz to zaczynasz się cofać/bariera popytu/
Oczywiście 2 energie na turę dwa etaty ,3 to 3 itd.