depozyt?

aina78

depozyt?

Nieprzeczytany post autor: aina78 »

Witam!
Czy w banku oprocz lokaty nie mozna byloby wprowadzic opcji depozyt na pewna ilosc dni np od wysokosci minimalnie 5tys do maksymalnie 20tys w celu zabezpieczenia kasy przed kradzieza oczywiscie za pewna oplata?

pozdrawiam
stvoor

Re: depozyt?

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Czy lokata nie spelnia założenia "zabezpieczenia kasy przed kradzieżą za pewna oplata"?
aina78

jest za malo czasu. jak sie konczy lokata to zaraz kradna, a nie mam czasu non stop siedziec na kompie, albo daj dluzszy czas na ochrone na 24 godz bo 12 godz ochrony to za malo nikt nie bedzie siedzial caly dzien na kompie i pilnowal gierki
zjac

Nieprzeczytany post autor: zjac »

aina78 pisze:jest za malo czasu. jak sie konczy lokata to zaraz kradna, a nie mam czasu non stop siedziec na kompie, albo daj dluzszy czas na ochrone na 24 godz bo 12 godz ochrony to za malo nikt nie bedzie siedzial caly dzien na kompie i pilnowal gierki

Z całym szacunkiem , pilnuje gierki ok. 18 godzin na dobe, bo pracuje na komputerze ...
więc nie pisz NIKT
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

mnie również wystarcza 12-godzinna "opieka"
akurat mam czas się przespać :)
aina78

sorki zle sie wyrazilam, ale niestety ja do takich szczesciarzy nie naleze i moge tylko wieczorkiem dluzej posiedziec na kompie dlatego 12 godzin to dla mnie za malo niestety :(, dlatego postuluje o troche dluzsza ochrone bo nawet nie moge odlozyc kasy na ta sztabke zlota, zanim sie pojawie juz polowa zarobionej kasy znika :(
zjac

Nieprzeczytany post autor: zjac »

niestety,ale ta gra wymaga właśnie jej pilnowania...
r0bson

Nieprzeczytany post autor: r0bson »

Dla małych sum to się całkiem dobrze sprawdza, choć faktem jest, że ograniczenie tylko do 12 godzin może niektórych graczy wykluczyć z normalnej rozgrywki.

Mnie zastanawia jeszcze inna sytuacja, albowiem co później? Co w sytuacji, gdy będę chciał nazbierać na np. domek? Wydaje mi się niemożliwe nazbieranie miliona czy dwóch, gdy zabezpieczyć przed kradzieżą można zaledwie 20 tysięcy. Oczywiście można nająć ochronę, jednak nie zmieni to faktu, że i tak znajdzie się ze 100 osób, dla których szansa okradzenia będzie choćby te 5%, a taka sumka wielu skusi do próbowania szczęścia, trochę jak w totku, ciężko trafić, ale jak się zdarzy to "co ja mam z tymi pieniędzmi zrobić".
Skoro zabezpieczeniem ma być lokata, to oznacza to, że do końca gry trzeba będzie się bawić z odpowiednim podziałem sprzedaży, tak aby móc wszystko odpowiednio zainwestować, zakupić sztabki czy chować po kątach i poduszkach. Kolejną kwestią jest sprzedaż większej ilości towaru na giełdzie. Gracze znowu zaczną sprzedawać wszystko systemowi, tak jak to było gdy do głównego magazynu ledwo co wchodził pojedynczy zbiór z kilku interesów, ponieważ nie będą znali dnia, ani godziny, gdy na konto wpłynie np 30k$ z części wystawionego towaru, które po 10 minutach zostanie rozkradzione pod nieobecnością gracza.
niestety,ale ta gra wymaga właśnie jej pilnowania...
24 godziny na dobę ?? :P

Funkcjonalność półświatka jest ciekawa, jednak wydaje mi się, że za bardzo narusza właściwy element gry chyba, że są jakieś wytrychy, o których nie wiem ;)
methcat

Nieprzeczytany post autor: methcat »

Po tym co mnie spotkało przed chwilą jestem za depozytem, albo zwiększeniem wielkości lokaty.
Miałem może kilkaset $ na koncie, lub kolo 1k i zostałem okradziony na 9,8k, jeszcze początkowo miałem na koncie -18k, po przelogowaniu zostało właśnie -9k
Nie wiem jak można okradać z pieniędzy, których nie mam, ale gdybym nie miał oszczędności to było by już po mnie...
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Po złożeniu zlecenia kupna kasa jest odbierana z konta celem zabezpieczenia naleznosci za te transakcje i ta kasa jest uwzgledniana w stanie konta przy kradzieży. Powód: wystarczyłoby wystawić zlecenie kupna 100000 sztabek złota po 1000$ zeby zabezpieczyc 100000 przed kradzieza obchodzac lokaty.
W takim przypadku stan konta moze zejsc na ujemny.

r0bson:
Masz racje, takze o tym myslalem i takze wyszedlem z mysleniem o tym od zbierania kasy na domek. Przewiduje rozwiazanie w postaci mozliwosci wynajecia kilku ochroniarzy gdzie ich ilosc zmniejsza szanse na bycie okradzionym o
1 - 50%
2 - 75%
3 - 87.5%
4 - 93.75%
5- 97.87%

to powinno pozwolic na trzymanie duzej kasy na koncie bez koniecznosci lokat i sztabek z uwzglednieneim wydawania znacznych sum na ochronę.