Po wszystkim
Po wszystkim
Obawiam się,że jest po grze. Brak reakcji admina przez 3 dni to koniec.
Wyrzucenie wulgarnych to nie wszystko. Tego nie da się naprawić tak jak nie dało się naprawić błędu z doświadczeniem,błędu przewagi usług w poprzedniej edycji po wprowadzeniu 7 etatów.
Nawet uczciwi gracze w zależności od swoich konfiguracji tracą lub zyskują i różnica się powiększa.
Fatalny brak nadzoru.
Wyrzucenie wulgarnych to nie wszystko. Tego nie da się naprawić tak jak nie dało się naprawić błędu z doświadczeniem,błędu przewagi usług w poprzedniej edycji po wprowadzeniu 7 etatów.
Nawet uczciwi gracze w zależności od swoich konfiguracji tracą lub zyskują i różnica się powiększa.
Fatalny brak nadzoru.
Re: Po wszystkim
To prawda, ale o ile bylismy w stanie zniesc wszystkie rzeczy w poprzednich edycji, bedace jedynie utrudnieniem i koniecznoscia podejmowania dobrych decyzji, to w tym przypadku nic nie mozemy poradzic. Dzieciaki przyszly, jeden jakos zbugowal konto i pieniadze sie rozsiały po sporej ilosci maluchow. Teraz nawet jesli chcial bym grac, z mysla ze wszystkie konta zostana usuniete, to nie jestem w stanie, poniewaz nie oplaca mi sie zatrudniac ludzi w biznesach, tak ceny poszly w gore. Zmiany sa nieodwracalne. Czekamy na wypowiedzenie sie Stvoora, mam nadzieje ze wkoncu cos napisze.
Smutne ale prawdziwe.. Edycja powinna być anulowana ... nagrody przeniesione na kolejną z wiadomych powodów... sama z rozpędu walnęłam jednego i teraz wisi mi bugowa kasa... staram się tego nie wydawać, ale nie ma szansy na powrót do stanu gry sprzed wykorzystania buga... no chyba że admin ma zrobioną kopię zapasową sprzed swojego "zniknięcia" na te kilka dni. Póki co.. dla mnie zrobiło się z gry małe klikadełko zjadające czas, a frajdy nie mam już żadnej :/
Popieram. Edycja powinna się zacząć od nowa. Konta powinny być wyzerowane a błędy naprawione.
Jestem ZA decyzją czołowki gry. W sumie sam gram od niedzieli ale bardzo mnie ta gra wciągnela. restart edycji daje równe szanse wszystkim. W sumie to wy na tym najbardziej stracicie no ale sprawiedliwosc i chęc zdrowej rywalizacji wygrywa:) Pozdrawiam.
Swierzy uczstnik
Swierzy uczstnik
jestem za obiema rekoma, bo uwazam ze w pierwszej 10tce jest cos nie tak z iloscia sztabek i punktow, jak ktos gra normalnie nie jest w stanie osiagnac takiej ilosci, uwazam ze ktos tu gdzies oszukuje i to zdrowo.... ja gram bez oszustwa i glownie wieczorkiem i nie dam rady osiagnac tego co maja w czolowce dla mnie do jest nie normalne, gra powinna byc zrestartowana.... lub przejrzana gruntownie...
niestety, ale Stvoor nie odpowiada, wiec pozwolę sobie na poinformowanie na forum sposobu niektórych graczy na zdobycie takiej ilości sztabek w tak krótkim czasie. oczywiście nie dotyczy to tych, którzy kradzieżą "dorobili się majątku", ale to jest już inna rozmowa....
postaram się również na sposób rozwiązania tego "problemu"
opis działania :
niestety, ale wbrew niektórym nie jest to błąd gry ani żaden bug. jest to jak najbardziej uczciwe działanie zgodne z założeniami gry - szok, prawda ;(
sposób zdobywania takiej ilości kasy polega na nauczenia się jednego ze szkoleń, a mianowicie Pośrednika nieruchomości, które pozwala na kupno działki z 75% zniżką.
czyli, kupno działki za np $1000 umożliwia jej sprzedaż za ok $2500 i jest to jak najbardziej normalne.....
zakup i sprzedaż kilkunastu działek powoduje duży wzrost stanu konta.
rozwiązanie:
1. likwidacja szkolenia
2. ograniczenie zakupu działki do np 1-2 na turę i niemożność jej sprzedania przez np.: godzinę (12 tur)
3. czas trwania zakupu działki nie błyskawiczny, ale np.: po 30 minutach od zlecenia kupna działki
oprócz tego można ograniczyć ilość kupna sztabek złota do max 5 na turę
operacja ta została przeze mnie sprawdzona i rzeczywiście można zwiększyć stan konta w ciągu godziny z ok 200.000 do 3.000.000.000, czyli nawet dosyć sporo.
postaram się również na sposób rozwiązania tego "problemu"
opis działania :
niestety, ale wbrew niektórym nie jest to błąd gry ani żaden bug. jest to jak najbardziej uczciwe działanie zgodne z założeniami gry - szok, prawda ;(
sposób zdobywania takiej ilości kasy polega na nauczenia się jednego ze szkoleń, a mianowicie Pośrednika nieruchomości, które pozwala na kupno działki z 75% zniżką.
czyli, kupno działki za np $1000 umożliwia jej sprzedaż za ok $2500 i jest to jak najbardziej normalne.....
zakup i sprzedaż kilkunastu działek powoduje duży wzrost stanu konta.
rozwiązanie:
1. likwidacja szkolenia
2. ograniczenie zakupu działki do np 1-2 na turę i niemożność jej sprzedania przez np.: godzinę (12 tur)
3. czas trwania zakupu działki nie błyskawiczny, ale np.: po 30 minutach od zlecenia kupna działki
oprócz tego można ograniczyć ilość kupna sztabek złota do max 5 na turę
operacja ta została przeze mnie sprawdzona i rzeczywiście można zwiększyć stan konta w ciągu godziny z ok 200.000 do 3.000.000.000, czyli nawet dosyć sporo.
To jest kolejny błąd gry ponieważ cena sprzedaży działki powinna być maksymalnie równa cenie kupna.
Brak jakiejkolwiek informacji od admina to / tu brakuje mi słowa /
Przecież można dać znać z całego świata !
Brak jakiejkolwiek informacji od admina to / tu brakuje mi słowa /
Przecież można dać znać z całego świata !
@lion
ale właśnie o to chodzi.
normalnie, to koszt zakupu działki BEZ szkolenia = cena sprzedaży działki
po odbyciu szkolenia kwoty się zmieniają
koszt zakupu działki = koszt zakupu działki BEZ szkolenia * 75%, czyli zamiast $1000 płacisz ok. $250, a sprzedajesz za $1000
ale właśnie o to chodzi.
normalnie, to koszt zakupu działki BEZ szkolenia = cena sprzedaży działki
po odbyciu szkolenia kwoty się zmieniają
koszt zakupu działki = koszt zakupu działki BEZ szkolenia * 75%, czyli zamiast $1000 płacisz ok. $250, a sprzedajesz za $1000