zasady gry

mirmar

zasady gry

Nieprzeczytany post autor: mirmar »

Ciągle nie mogę doczekać się dokładnej odpowiedzi co do marży podstawowej w sklepach (dlaczego się zmienia i od czego to zależy , odpowiedź ŻE SIĘ ZMIENIA zupełnie mnie nie satysfakcjonuje , bardzo proszę o dokładne określenie parametrów zmian) . Bardzo interesuje mnie również premia zawodowa w sklepie . dlaczego mając 25% premii za lokalizację + 25% za specjalistę w handlu oraz 50% za dorobek zawodowy moje dochody nie są powiększane o 100%(najbardziej nie korzystny dla gracza sposób liczenia 25+25+50=100% dlaczego naliczane jest mniej?)
stvoor

Re: zasady gry

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Marża podstawowa zależy od produktów asortymentowych, przy każdym produkcie przy wyborze asortymentu jest informacja o ile dany produkt podwyższa marżę, 1, 2 lub 3%, im trudniej wyprodukować dany produkt tym wyższa marża przez niego dodawana. Marża to 15% + suma marż za produkty. Im więcej więc towarów w asortymencie tym wyższa marża na całej sprzedaży.

O 100% w Twoim przypadku powiększane są zyski w handlu, a nie dochody. Skoro kupujesz coś za 100$ i sprzedajesz za 120$ (marża 20%) to ze 100% bonusem sprzedasz to za 140$ (20$ to marża powiększona o 100% to 40$).