obserwacje

euzin

obserwacje

Nieprzeczytany post autor: euzin »

Wynajmując budowlańca do rozbudowy magazynu w obiekcie handlowym wysyciłem rynek i mimo, że w obiekcie nie mam zatrudnionych jeszcze sprzedawców wysyciłem rynek. Czy to prawidłowa kolej rzeczy, gdzie budowlaniec i gdzie kasjer. Na domiar złego nie ma już żadnych roboczogodzin do odpracowania w handlu i trzeba łaskawie poczekać, aż ktoś sklep uruchomi żeby skubnąć kilka roboczogodzin na tyle, aby móc samemu coś otworzyć, jedyna w tym pociecha taka, że pewnie więcej osób utknęło w martwym puncie czekając jak sępy na roboczogodziny, jeszcze trochę, a dojdzie do tego, że sami się zablokujemy. W rolnictwie niewiele już do tego trzeba, przecież, wszyscy mają jakieś pola.
Robiłem takie kiedyś szkolenie że mogę pracować w kilku zawodach teraz tak pracować może tylko asystent, czyli wniosek, że szkolenie na asystenta przymusowa jest - w tym samym czasie (tura) zaliczy dwa zawody.
Jeszcze jedna sprawa wymagająca Twojej Stvoor ingerencji, rozbudowałem - maszyny i urządzenia - transport do poziomu 4 i limit wynosi 512, gdzie w tabeli napisane 16.
stvoor

Re: obserwacje

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Usterka w kwestii kupowania maszyn została poprawiona.
Wczesniej zglaszal ja topik.
Po przelogowaniu powinno wszystko wygladać juz OK i tak pozostac.

Rozbudowując obiekt/magazyn zatrudniasz budowlańców, ale to nie wysyca rynku - nawet budowlańców.
Tylko zatrudniając w biznesie (firma deweloperska) mógłbyś wysycić rynek budowlańców.

W handlu ofert nie ma - może warto tymczasem zainteresować się usługami.
Tam do wysycenia rynku daleko z powodu dużej liczby ofert.
Wszyscy gracze jadą na jednym wózku i wszyscy mają tak samo więc każdy musi sobie jakoś radzić.

Nigdy nie dojdzie do zablokowania ponieważ granica wynosi 50, a nie 100%, a po 24 godzinach wysycenia przestają działać.
euzin

Re: obserwacje

Nieprzeczytany post autor: euzin »

Dziękuję
To dobra, b. dobra wiadomość, że po 24h wysycenie leci od początku. Bo tego nie wiedziałem, a spokojnie to przetrwam.
Co do usług : 26h szkolenie trwa, po drugie w tej chwili mnie na nie nie stać, po trzecie pracuje tylko dlatego żeby się nie wysycić.
A na marginesie może by tak roboczogodziny stworzone przypisywać każdemu pracodawcy (stworzyłeś - odrób ) te same zasady, ale nie dla ogółu bo wcale ja nie chcę żeby ktoś je za mnie odrabiał i nie byłoby, że ktoś szybszy był i sprzątnął je sprzed nosa.