zarządca

euzin

zarządca

Nieprzeczytany post autor: euzin »

obsiałem pole i zatrudniłem tyle osób aby pierwsze plony zebrane zostały przy 600% bo tyle pomieści magazyn, a zarządca zbiera przy 300% później po 100% .... itd. Nic bym nie mówił, ale maszyny i urządzenia obliczone są na rzadką częstotliwość siania i zbierania pkt energii mi trochę szkoda. poza tym jeśli nawet zarządca zbierze to nie obsiewa tuż po zebraniu tylko po co najmniej jednej turze co powoduje że w ostatniej godz brakuje ludzików na polu i przy stanie 75% lub 83% przepada zbiór.
martuha

Re: zarządca

Nieprzeczytany post autor: martuha »

Dołączam się.
+ ja nie mogę zrobić oprysku w sadach, bo niby robi go zarządca, a jak przychodzi czas zbierania plonów, to tracę połowę, np. zamiast 62 ziaren kakaowca zebrał 31.
martuha

Nieprzeczytany post autor: martuha »

martuha pisze:Dołączam się.
+ ja nie mogę zrobić oprysku w sadach, bo niby robi go zarządca, a jak przychodzi czas zbierania plonów, to tracę połowę, np. zamiast 62 ziaren kakaowca zebrał 31.
przepraszam, zaszła pomyłka. wszystko jest w porządku ;)
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Przy maksymalnie rozbudowanym magazynie (poziom 3) zbieranie plonów przy pustym magazynie i full pracowników ma miejsce przy 300%.
Zatrudniając połowę pracowników zbierze przy 600%.
A przy 100% zbierze gdy nie ma już pracowników w uprawie, bo wtedy większe plony już nie będą, a plony z obsianego pola zarządca zbierze.
euzin

Nieprzeczytany post autor: euzin »

Teoretycznie Stwoor masz racje, ale to czysta teoria, a praktyka mówi coś innego przed chwilą miałem taką sytuacje i zebrałem "ręcznie" korzystając z pkt energii by byłbym w plecy. Dodam, że magazyn na polu ma 3 poziom i jest posty, że zatrudnionych jest 100% ludzi i właśnie przy 300% zarządca nie drgnął, Więc tak naprawdę inwestycja w subpkt "zbierz i obsiej" nie do końca trafiona chyba że zatrudnię 40% i sam obsieje i raz na koniec przy 800% zbierze tak żeby zmieścić się w pojemności magazynu
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Zarządca zbiera plony 2 minuty przed końcem tury, zresztą wszystko inne też robi właśnie wtedy.