Brak energii

albert

Brak energii

Nieprzeczytany post autor: albert »

Zakłady mające produkować energię, przestały ją produkować. Pomimo teoretycznej nadwyżki energii, nie ma kto zbierać plonów, ani wykonywać czynności związanych z wykorzystaniem energii. W tabeli jest informacja : postęp generowania energii wynosi 300 %, lecz mimo to energii nie przybywa. ID tych feralnych zakładów to: 5209, 5210, 5211.
stvoor

Re: Brak energii

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

poprawione
mozgus

Nieprzeczytany post autor: mozgus »

A u mnie jest tak: dostarcza pkt, ale cały czas jest 200%, co turę dostaję 2 pkt i w ogóle nie zużywa ropy.
stvoor

Wprowadziłem pewną zmianę polegającą na tym, że punkty generują się i są "magazynowane" w budynkach specjalnych do wartości

poziom rozbudowy *2

W momencie gdy subpunkt jest zużywany, w następnej turze limit jest uzupełniany z magazynu budynku specjalnego,
a ten zaczyna generować punkty żeby wypełnić powstały w ten sposób deficyt w magazynie.

Do tej pory budynek specjalny przestawał działać gdy limit gracza był pełen, teraz przestaje działać gdy limit gracza jest pełen i magazyn budynku specjalnego jest pełen.

mozgus, w Twoim przypadku oznacza to, że po wykorzystaniu np subpunktu transportu ich poziom spadnie o 1, zaś w następnej turze punkt zostanie przeniesiony z centrum logistycznego do belki limitu do wysokości limitu, jak masz 200% spadnie do 100% i zacznie generować kolejny punkt "do magazynu" zużywając ropę. Jeżeli wykorzystane zostaną 2 subpunkty, w następnej turze limit będzie full, w centrum logistycznym z 200% zrobi się 0%, a samo centrum zacznie generować mozolnie punkty w swoim tempie zuzywajac ropę.
mozgus

Nieprzeczytany post autor: mozgus »

Stvoor weź jednak sprawdź działki nr 7923, 8027 i 7924. Bo coś mi ropy nie ubywa, a ciągle mam 200%
stvoor

OK, byla usterka i powinno teraz dzialac.