Kanał IRC/czat

riva

Kanał IRC/czat

Nieprzeczytany post autor: riva »

Myślę (czasem się zdarza), że dobrym pomysłem byłoby założenie kanału IRC, bądź też jakiegoś czatu, by można było na bieżąco zadawać błahe, ale intrygujące nas pytania, nowi gracze mogli by się pytać, zanim narobią masę błędów (o ile w ogóle by raczyli tam zajrzeć :D). A i, jak wspomniałem w wątku o kryzysie, można by planować jak tu się rozwijać (grupowo) aby wyjść przy tym na plus. A i można by oczywiście prowadzić pogaduszki 8-)

Ja osobiście byłbym za kanałem IRC'a - co prawda jestem szarym użytkownikiem, ale z tego co się orientuję, założenie nie jest trudne, obsługa jest banalna, kto używa klienta IRC'a (mIRC osobiście) na co dzień nawet nie zauważy dodatkowego okienka, a jak ktoś nie chce dodatkowych programów i nie korzysta z niego - jest możliwość zamontowania go jako aplet javy na stronie (PJIRC), co de facto będzie działać jak zwykły czat na przeglądarce, logując automatycznie z konta w grze (obserwacje z pewnych stron) ;) Acz tutaj co i jak to nie wiem, bo to nie moja działka ;)
stvoor

Re: Kanał IRC/czat

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Czat jest w drodze tylko musze w nim jeszcze kilka poprawek wprowadzic.
Sam pomysl wpadł mi podczas siedzenia i nudzenia sie w szpitalu ;)