roboczogodziny
Re: roboczogodziny
Niestety to samo stało się z roboczogodzinami wykładowcy , z 280 stworzonych miejsc pracy , przepracować udało mi się 99
Widać wcześniej Ty komuś "ukradłaś" tę różnicę.
Suma sumarum jednak po przepracowaniu wszystkiego wysycenie nie powinno mieć miejsca.
Suma sumarum jednak po przepracowaniu wszystkiego wysycenie nie powinno mieć miejsca.
Będzie miało bo ja w tej chwili mam u wykładowcy stworzonych miejsc pracy 1100 , a przepracowanych 569 , więc teraz mogę zatrudnić tylko 38 pracowników , a potrzebuję 300 .Poza tym chyba już sam się pogubiłeś ,bo napisałeś:
Od jakichś 36 godzin roboczogodziny dzielone są na pół - połowa ląduje w puli ogólnej, a połowa jest dedykowana tylko dla gracza w taki sposób, aby mógł przepracować swoje 50%. Te 50% jest widoczne tylko dla niego. Wysycenie więc właściwie przestaje istnieć, bo zawsze gdy następuje przekroczenie gracz będzie miał dostępne roboczogodziny tylko dla niego dedykowane.
A teraz piszesz że można je komuś ukraść
Od jakichś 36 godzin roboczogodziny dzielone są na pół - połowa ląduje w puli ogólnej, a połowa jest dedykowana tylko dla gracza w taki sposób, aby mógł przepracować swoje 50%. Te 50% jest widoczne tylko dla niego. Wysycenie więc właściwie przestaje istnieć, bo zawsze gdy następuje przekroczenie gracz będzie miał dostępne roboczogodziny tylko dla niego dedykowane.
A teraz piszesz że można je komuś ukraść
Gdy jesteś pod limitem wysycenia możesz zatrudnić jednorazowo dowolną liczbę pracowników. Chyba, że masz 2 uniwerki - wtedy jak w jednym zatrudnisz więcej niż 38 to będziesz musiała pracować zanim zatrudnisz w drugim.Będzie miało bo ja w tej chwili mam u wykładowcy stworzonych miejsc pracy 1100 , a przepracowanych 569 , więc teraz mogę zatrudnić tylko 38 pracowników , a potrzebuję 300
Jak wypracujesz roboczogodziny z głównej puli to potem z dedykowanych masz odpowiednio mniej możliwych do przepracowania.Poza tym chyba już sam się pogubiłeś ,bo napisałeś: ... A teraz piszesz że można je komuś ukraść
To co się dzieje z tymi roboczogodzinami z ogólnej puli , jeżeli każdy musi oddać roboczogodziny ze swojej połówki Odnoszę wrażenie że taka zasada dotyczy tylko mnie no bo ktoś musi wypracować te z ogólnej puli i swoją połówkę.No chyba że idzie ona w powietrze.
Z ogólnej puli wypracowują wszyscy gracze, z dedykowanej tylko jeden gracz, który stworzyl te roboczogodziny pracy, przy czym dedykowana to 50% stworzonych roboczogodzin pracy. Jak przepracujesz dedykowane zaczynasz przepracowywać ogólne, inni gracze od razu przepracowują ogólne.
I tu wracamy do punktu wyjścia . Według mnie wystarczającą blokadą zatrudnienia była granica opłacalności zatrudnienia , pracował ten komu się chciało , albo mógł pracować, a jeżeli granica opłacalności została przekroczona to nikt nie mógł zatrudnić pracowników i wszyscy zgodnie brali się do pracy . Jedyne co trzeba było zrobić to odblokować miejsca pracy stworzone przez siebie.Bo pamiętam że miałam ochotę pracować w zawodzie , ale były tylko miejsca pracy , które ja stworzyłam , i nie mogłam ich wypracować.
To jest ten złoty środek o który prosiłeś Adminie.
Według mnie wszystkie zatrudnienia mają iść do jednej puli , a kto będzie chciał pracować , to znajdzie zatrudnienie.
Doszedł nowy post : Już przecież pisałam że nie mam możliwości wypracowania swojej puli.
To jest ten złoty środek o który prosiłeś Adminie.
Według mnie wszystkie zatrudnienia mają iść do jednej puli , a kto będzie chciał pracować , to znajdzie zatrudnienie.
Doszedł nowy post : Już przecież pisałam że nie mam możliwości wypracowania swojej puli.
Jeszcze do tego wszystkiego mam zablokowaną pracę w zawodzie na samym początku tury , przy 5 min. licznik idzie od nowa , a praca jest zablokowana, muszę stronę odświeżyć jeszcze raz , więc dostają mi się same ochłapy , a nie to co mnie interesuje.
Jeszcze jedna sprawa Adminie: Cały czas mówisz że to wszystko po to żeby zmusić ludzi do pracy, przecież ja i wielu innych chcemy pracować , a Ty nam tą pracę na siłę odbierasz , i sam chcesz dzielić i decydować ile komu podrzucić , według swojego uznania.
Myślę że wiesz o tym bardzo dobrze że siłą nikogo nie zmusisz , ani do pracy ani do aktywności w grze.
Myślę że wiesz o tym bardzo dobrze że siłą nikogo nie zmusisz , ani do pracy ani do aktywności w grze.