roboczogodziny

daga

Re: roboczogodziny

Nieprzeczytany post autor: daga »

Niestety to samo stało się z roboczogodzinami wykładowcy , z 280 stworzonych miejsc pracy , przepracować udało mi się 99 :evil:
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Widać wcześniej Ty komuś "ukradłaś" tę różnicę.
Suma sumarum jednak po przepracowaniu wszystkiego wysycenie nie powinno mieć miejsca.
daga

Będzie miało bo ja w tej chwili mam u wykładowcy stworzonych miejsc pracy 1100 , a przepracowanych 569 , więc teraz mogę zatrudnić tylko 38 pracowników , a potrzebuję 300 .Poza tym chyba już sam się pogubiłeś ,bo napisałeś:

Od jakichś 36 godzin roboczogodziny dzielone są na pół - połowa ląduje w puli ogólnej, a połowa jest dedykowana tylko dla gracza w taki sposób, aby mógł przepracować swoje 50%. Te 50% jest widoczne tylko dla niego. Wysycenie więc właściwie przestaje istnieć, bo zawsze gdy następuje przekroczenie gracz będzie miał dostępne roboczogodziny tylko dla niego dedykowane.

A teraz piszesz że można je komuś ukraść :?:
stvoor

Będzie miało bo ja w tej chwili mam u wykładowcy stworzonych miejsc pracy 1100 , a przepracowanych 569 , więc teraz mogę zatrudnić tylko 38 pracowników , a potrzebuję 300
Gdy jesteś pod limitem wysycenia możesz zatrudnić jednorazowo dowolną liczbę pracowników. Chyba, że masz 2 uniwerki - wtedy jak w jednym zatrudnisz więcej niż 38 to będziesz musiała pracować zanim zatrudnisz w drugim.
Poza tym chyba już sam się pogubiłeś ,bo napisałeś: ... A teraz piszesz że można je komuś ukraść
Jak wypracujesz roboczogodziny z głównej puli to potem z dedykowanych masz odpowiednio mniej możliwych do przepracowania.
daga

To co się dzieje z tymi roboczogodzinami z ogólnej puli , jeżeli każdy musi oddać roboczogodziny ze swojej połówki :?: Odnoszę wrażenie że taka zasada dotyczy tylko mnie no bo ktoś musi wypracować te z ogólnej puli i swoją połówkę.No chyba że idzie ona w powietrze.
stvoor

Z ogólnej puli wypracowują wszyscy gracze, z dedykowanej tylko jeden gracz, który stworzyl te roboczogodziny pracy, przy czym dedykowana to 50% stworzonych roboczogodzin pracy. Jak przepracujesz dedykowane zaczynasz przepracowywać ogólne, inni gracze od razu przepracowują ogólne.
daga

I tu wracamy do punktu wyjścia . Według mnie wystarczającą blokadą zatrudnienia była granica opłacalności zatrudnienia , pracował ten komu się chciało , albo mógł pracować, a jeżeli granica opłacalności została przekroczona to nikt nie mógł zatrudnić pracowników i wszyscy zgodnie brali się do pracy . Jedyne co trzeba było zrobić to odblokować miejsca pracy stworzone przez siebie.Bo pamiętam że miałam ochotę pracować w zawodzie , ale były tylko miejsca pracy , które ja stworzyłam , i nie mogłam ich wypracować.

To jest ten złoty środek o który prosiłeś Adminie.

Według mnie wszystkie zatrudnienia mają iść do jednej puli , a kto będzie chciał pracować , to znajdzie zatrudnienie.

Doszedł nowy post : Już przecież pisałam że nie mam możliwości wypracowania swojej puli.
daga

Jeszcze do tego wszystkiego mam zablokowaną pracę w zawodzie na samym początku tury , przy 5 min. licznik idzie od nowa , a praca jest zablokowana, muszę stronę odświeżyć jeszcze raz , więc dostają mi się same ochłapy , a nie to co mnie interesuje.
goldman

Nieprzeczytany post autor: goldman »

Przeciążyłaś system :P
daga

Jeszcze jedna sprawa Adminie: Cały czas mówisz że to wszystko po to żeby zmusić ludzi do pracy, przecież ja i wielu innych chcemy pracować , a Ty nam tą pracę na siłę odbierasz , i sam chcesz dzielić i decydować ile komu podrzucić , według swojego uznania.
Myślę że wiesz o tym bardzo dobrze że siłą nikogo nie zmusisz , ani do pracy ani do aktywności w grze.