1. coben: Przydało by się także sortowanie, przestawianie działek. Na początku nie ma problemu, ale wraz z poziomem jest ich coraz więcej. Fajnie by było jakby wprowadzić strzałki typu przestaw działkę na górę albo coś w tym stylu.
2. ullevi: Mi osobiście brakuje możliwości 'hurtowych' zakupów/sprzedaży do/z magazynu. Dobrze by było mieć możliwość w jednym 'transporcie' nakupować/posprzedawać tyle asortymentu/surowców ile się potrzebuje a nie tylko jeden.
3. coben: Mam taki pomysł. Mianowicie jakby się podświetlała działka, która jest w danym momencie najlepiej opłacalna do uprawy byłoby super bez szukania w tabelkach.
4. coben: Brakuje mi też opcji zwolnij pracowników gdy przeszarżujemy.
5. bobike: Przydałoby się rozszerzyć bilanse o sumy pod kolumną dochody i wydatki.
6. bobike: W bilansie fajnie by było dać możliwość zawężenia do wybranego dnia lub lepiej zakresu dat.
7. bobike: W bilansie (ale to już wypas

8. bobike: Czy moglibyśmy jednak nauczyć zarządcę kupowania produktów do biznesu? np. taka opcja checkbox przy zarządcy i podaję kwotę na jaką pozwalam mu robić zakupy jednorazowo - kupuje tylko gdy magazyn biznesu osiągnie stan 0 i nie ma towarów na magazynie głównym.
9. bobike: no i jak już się zarządca nauczy kupować, to mógłby też być w magazynie głównym jako sprzedawca np. ustawiam "sprzedaj gdy stan powyżej XXX"

10. bobike: fajnie by było jakby zmiany szły w kierunku umiejętnego podejmowania decyzji a nie premiowały wysiadywaczy - np. wymuszony zbiór w rolnictwie na samym początku gry powoduje, że wysiadywacze przebijają tych co zaglądają tylko rano i wieczorem.
11. bobike: zastanowić się nad szybkością z jaką rosną/spadają stawki dla budowlańca - wszędzie jest potrzebny i mam podejrzenie, że ma inną logikę wyliczania stawki. np. dzisiaj szczyt liczby nadgodzin był w okolicy 17000 roboczogodzin o godzinie 11, wtedy stawka wynosiła 37, dopiero po godzinie 21 stawka zaczęła spadać z 76 - mimo ciągłego spadania liczby roboczogodzin co wskazuje, że stawka słabo zależy od tego, że zmniejsza się popyt. Może przypadek, ale obserwuję to od kilku dni i zapragnąłem zostać budowlańcem

uff... koniec