Dotacja unijna - brak doswiadczenia

ullevi

Dotacja unijna - brak doswiadczenia

Nieprzeczytany post autor: ullevi »

Dzisiaj parę sekund (może minutę) po 12:00 kliknalem w dotacje unijna i pojawil sie napis:
W dniu dzisiejszym otrzymałeś/aś w ramach dotacji unijnych $7503 i 14% doświadczenia

Niestety doswiadczenie nie dodalo sie do mojego doswiadczenia

Proszę o skorygowanie doswiadczenia
stvoor

Re: Dotacja unijna - brak doswiadczenia

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Na doświadczenie ma wpływ poziom zdrowia.
Ta wartość nie uwzględnia poziomu zdrowia w momencie brania dotacji.
ullevi

No wlasnie - to dlaczego mi nie przybylo w ogole doswiadczenia? To gdzie sie podzialo te 14% ktore w teorii dostalem a ktorego nie widze na swoim profilu? Jak dla mnie najczystszej postaci bug w grze

Czy mogę liczyc na ręczną korektę doświadczenia i dodanie owych 14% do mojego konta?
stvoor

ullevi pisze:No wlasnie - to dlaczego mi nie przybylo w ogole doswiadczenia? To gdzie sie podzialo te 14% ktore w teorii dostalem a ktorego nie widze na swoim profilu? Jak dla mnie najczystszej postaci bug w grze

Czy mogę liczyc na ręczną korektę doświadczenia i dodanie owych 14% do mojego konta?
Jeżeli miałeś 10% zdrowia w momencie brania dotacji dostałeś 1.4% doświadczenia a nie 14.
ullevi

@Stvoor

chcesz powiedzieć że wartość doświadczenia branego z dotacji zależy od obecnego zdrowia?

Sorry ale moim zdaniem jest to lekkie naginanie rzeczywistości i wprowadzanie w błąd. Tym bardziej ze nigdzie nie jest to powiedzine. Ponadto wcześniej raczej mi się coś takiego nie zdażało - przyznaje, że byc może nie zwracałem uwagi.
stvoor

Zostało to wprowadzone w ramach uściślania zasad gry,
po kliknięciu znaku zapytania w ramach pomocy kontekstowej jest to powiedziane.
melech

Nieprzeczytany post autor: melech »

Tak czytam waszą wymianę zdań i uważam, że pewne zmiany powinny być wprowadzane z pewnym vacatio legis ( tak aby wszyscy mogli się zapoznać i obrać pewną strategie). Czekając na dotację pół dnia i otrzymując nagle 3 proc doświadczenia zamiast 15 pozostaje jednak pewien niedosyt. Oczywiście rozumiem, że gra symuluje typowo polskie warunki prowadzenia biznesów dlatego zmiany są nagłe i nieprzewidywalne, jednak fajnie by było w przyszłości najpierw ogłaszać zasady na forum jeśli zmiany wprowadzane są w trakcie edycji. :D Nie każdy czyta pytajniki jak wie o co chodzi.
xplus

Nieprzeczytany post autor: xplus »

Dokładnie zmiaa zasad w trakcie gry?