Ponownie wznawiam temat uwolnienia cen z widełek...
Chciałem teraz sprzedać napoje gazowane, ale nie mogę bo widełki nie pozwalają... Bo albo kupujący kupuje po najniższej cenie albo w ogóle...
Często pokazują się oferty kupna w znacznie wyższych cenach niż ceny rynkowe - np. ktoś zleca kupno 1000 napojów po 7$ ale przez widełki ich nie kupi bo aktualna cena rynkowa jest między 4,15 a 5,75...
To jest ograniczanie konkurencji.
W ogóle Stvoor zacznij poprawiać kolejne błędy i bugi...
Uwolnienie cen
Re: Uwolnienie cen
Zlecenie kupna po 7 spowoduje zrealizowanie zlecenia po gornych widelkach czyli 5.75, roznica w kwocie zostanie zwrocona na konto.
Pierwszej czesci postu nie rozumiem, sprzedaz po cenie dolnych widelek lub nizszej powoduje realizacje po cenie z nizszych widelek.
Pierwszej czesci postu nie rozumiem, sprzedaz po cenie dolnych widelek lub nizszej powoduje realizacje po cenie z nizszych widelek.
No ale dlaczego ktoś kupuje od "widma" po 5,75 jak zlecił po 7 i jest oferta sprzedaży po 7... Nie rozumiem... Dlaczego tak strasznie się trzymasz tych widełek...
Bo cena transakcyjna to wypadkowa ofert kupna i sprzedazy. W tym wypadku wypadkowa wypada na gornych widelkach.
Gdyby ofert kupna po 7 bylo wiecej niz sprzedazy po 5.45, zlecenie zrealizowaloby sie po 7.
I nie pytaj mnie dlaczego ktos zlecił po 7, równie dobrze mogł zlecić po 40 a i tak kupiłby po 5.45.
Gdyby ofert kupna po 7 bylo wiecej niz sprzedazy po 5.45, zlecenie zrealizowaloby sie po 7.
I nie pytaj mnie dlaczego ktos zlecił po 7, równie dobrze mogł zlecić po 40 a i tak kupiłby po 5.45.