Chciałam zapytać dlaczego brak przyrostu doświadczenia w gastronomii i handlu.
Uważam,że np. 3 pracujące wyciskarki soków z 27 pracownikami powinny dawać przyrost doświadczenia
jak 9 szpitali.Nawet większy wtedy kiedy np.dzięki premii generują większy zysk.
Np.wyciskarka i 300% premii zawodowej kontra szpital i 200% premii
Moja propozycja na przyszłość.
Ponieważ gra biznesowa polega na obrocie pieniędzmi od pieniędzy tylko powinno zależeć doświadczenie.
Np. 1 dolar jeden promil doświadczenia.
Nie ma żadnego znaczenia szybkość przyrostu leveli jeżeli będzie dotyczyła wszystkich graczy i nie będzie zmian w trakcie edycji.Zapewniam Was,że jeżeli zwolnimy przyrost doświadczenia 10x,to znaczy podzielimy ranking przez 10
efekt nadal będzie taki sam - szpitale na przodku.
Tymczasem:
Zarobiłem 100 dolarów w zawodzie - 100 promili doświadczenia
Kolega poszedł do pracy w zawodzie za 200,zrezygnował z premii zawodowej w swoim biznesie 200 promili.
Inny rozbudował magazyn za 1500 - 1500 promili doświadczenia.
Innymi słowy u każdego tak samo obrót w dowolną stronę przyrost równy.
Żadnych wzorów,bo to się nigdy nie sprawdzi.
Ilość etatów na wolnym rynku moim zdaniem powinna być równa przyznanej energii.
Wtedy rynek/i tylko wtedy/wyznaczy cenę oporu,opłacalności dalszego zatrudniania pracowników.
Tak było przed zmianą.Cena pracy lekarz oscylowała ok 500 dolarów i był to właśnie opór.
Teraz rynek gdyby miał siłę nigdy nie trafi w opór ,każda cena się opłaca.
Jednak największą słabością moim zdaniem tej edycji jest nierówny przyrost doświadczenia.
Pozdrawiam
Doświadczenie
Re: Doświadczenie
Bzdura - doswiadczenie przyrasta normalnieoldwoman pisze:Chciałam zapytać dlaczego brak przyrostu doświadczenia w gastronomii i handlu.
Dlaczego akurat 9, moze 11, albo 13 :/Uważam,że np. 3 pracujące wyciskarki soków z 27 pracownikami powinny dawać przyrost doświadczenia
jak 9 szpitali.Nawet większy wtedy kiedy np.dzięki premii generują większy zysk.
Premia wplywa na przyrost doswiadczenia in plus
Doswiadczenie za prace w zawodzie jest do przemyslenia, za rozbudowe NIE - rozbudowa to droga do celu, a nie cel sam w sobie.Np.wyciskarka i 300% premii zawodowej kontra szpital i 200% premii
Moja propozycja na przyszłość.
Ponieważ gra biznesowa polega na obrocie pieniędzmi od pieniędzy tylko powinno zależeć doświadczenie.
Np. 1 dolar jeden promil doświadczenia.
Nie ma żadnego znaczenia szybkość przyrostu leveli jeżeli będzie dotyczyła wszystkich graczy i nie będzie zmian w trakcie edycji.Zapewniam Was,że jeżeli zwolnimy przyrost doświadczenia 10x,to znaczy podzielimy ranking przez 10
efekt nadal będzie taki sam - szpitale na przodku.
Tymczasem:
Zarobiłem 100 dolarów w zawodzie - 100 promili doświadczenia
Kolega poszedł do pracy w zawodzie za 200,zrezygnował z premii zawodowej w swoim biznesie 200 promili.
Inny rozbudował magazyn za 1500 - 1500 promili doświadczenia.
Rozbudowujesz - zarobisz wiecej ryzykujac jednoczesnie ze jezeli to zla decyzja wyrzucilas pieniadze w bloto i nie bedziesz pocieszac sie tym, ze chociaz dostalas doswiadczenie.
Zasade przyjalem jednak taka, ze tylko czynnosci energetycznochlonne posrednio lub bezposrednio daja doswiadczenie + szpital.
Gdyby praca w zawodzie zabierala energie to nikt by nie pracowal.
Nie rozumiem, 250 energii - 250 etatów?Innymi słowy u każdego tak samo obrót w dowolną stronę przyrost równy.
Żadnych wzorów,bo to się nigdy nie sprawdzi.
Ilość etatów na wolnym rynku moim zdaniem powinna być równa przyznanej energii.
Tego tez nie rozumiemWtedy rynek/i tylko wtedy/wyznaczy cenę oporu,opłacalności dalszego zatrudniania pracowników.
Tak było przed zmianą.Cena pracy lekarz oscylowała ok 500 dolarów i był to właśnie opór.
Teraz rynek gdyby miał siłę nigdy nie trafi w opór ,każda cena się opłaca.
Kazdy biznes pracujacy na 100% mocy daje w jednej turze takie samo doswiadczenie (bez uwzglednienia premii).Jednak największą słabością moim zdaniem tej edycji jest nierówny przyrost doświadczenia.
Pozdrawiam
Re: Doświadczenie
Dlaczego doświadczenie jest z biznesów prowadzonych a nie ma opłacalności tych biznesów?