Witam.
Zacząłem nową grę, kupiłem 2 działki i posadziłem ziemniaki.
1. Po co zatrudnia się 3 pracowników do pracy w rolnictwie skoro osobiście muszę posiać i zebrać plony, no i przede wszystkim tracę na tym energię?
2. Koleś od oprysków. Zatrudniam go na godzinę a przy zaawansowaniu 90% upraw mam aktywność szkodników 9%. To co właściwie robi ten koleś? Przecież przez godzinę za którą mu płacę nie powinno być szkodników.
3. Kupuje drugiego kolesia od oprysków i aktywność robi się 0%. Siedzę i patrzę aż uprawa dojdzie do końca. Plony po uwzględnieniu bonusów - 443. Klikam na zbierz a tu 429. Co się stało z 14 ziemniakami?
4. Nie zbieram z drugiego pola tylko zwiększam wydajność gleby na pierwszym, zatrudniam rolników, sieję i po paru min znowu mam szkodniki. Gdzie jest ten koleś od oprysków którego zatrudniłem parę minut wcześniej?
5. Idę na 2 pole, zbieram i ... nagle nic więcej nie mogę zrobić bo nie mam energii. Naprawdę nie rozumiem o co chodzi z tą energią. Po co to komu potrzebne? Uważam że to powoduje utratę płynności gry.
6. Mam 2 działki a gubię się w tych numerach. Nie można nadać swojej nazwy?
7. Sprzedaż ziemniaków. Zauważyłem w bilansie że wymajmuje się do tego kierowcę na 3 godziny. Ale po 30 min znowu sprzedałem ziemniaki i znowu w bilansie wynajmuje następnego kierowcę na 3 godziny, oczywiście ponownie za to płacąc. Czy transport ziemniaków do odbiorcy trwa 3 godziny i czy nie łatwiej po prostu ustalić jakąś sumę za jednorazowy transport.
8. Szkolenia. Wybrałem kurs -Metody szybkiego uczenia się- i po zakończeniu miałem większość kursów za 190. Wybrałem sadownictwo, ale zaraz zaraz, nagle wiekszość kursów z 190 zrobiła się za 285. Czy ta obniżka o 75% działa tylko raz?
Uff. Na razie tyle. Jestem nowym graczem i z czasem pewnie będę miał więcej pytań.
Pozdrawiam
Parę pytań
Re: Parę pytań
Zrobiło się jeszcze ciekawiej. Rozbudowałem pole. Nie mogę zatrudnić 6 pracowników bo nie mam energii. Po zatrudnieniu 5 nie mogę posiać bo nie mam energii. Czy gra polega na tym żeby siedzieć, gapić się w monitor i czekać aż uzupełni się energia żeby można było cokolwiek zrobić?
PRZEŻYWASZ TO CO KAŻdY ZACZYNAJĄC GRĘ. MIALEM TE SAME PYTANIA. IdZIESZ dOBRĄ dROGĄ I NIEdŁUGO ZROZUMIESZ ŻE TAK MIAŁO BYĆ BO MASZ AMBICJĘ I WYRYWASZ SIĘ dO PRZOdU. MĘCZ SIĘ, CZYTAJ FORUM A NIE dŁUGO WCIĄGNIESZ SIĘ BEZPOWROTNIE.
Mam właściwie jedno pytanie. Gdzie można znaleźć pracownika do pracy ? Nie dawno zacząłem grać i jeszcze nie wiem wszystkiego
Musisz kupić działkę, zbudować na niej biznes i wtedy będziesz mógł/mogła w nim zatrudnić pracowników