ogólnie bardzo jest bardzo dobra i baaardzo wciaga- stvoor gratki
niestety jest podstawowym minusem jest klikanie- tak naprawdę ten kto ma dużo czasu ( lub mozliwości) ten osiąga spora przewagę już na starcie a i potem ma o wiele łatwiej niż ci , którzy czasu mają mniej. bo klikanie w tej grze to kasa- nigdzie się tak szybko nie zarabia jak w pracy w zawodzie, a np na początku bardzo ważne jest mieć kasę - bez niej nie ma szkoleń, nie ma zakupów działek i inwestycji w nowe biznesy
może to niestety zniechęcać sporą liczbę graczy, którzy widzą jak uciekają ci najlepsi i widzą - bez klikania nie zarabiasz
dlatego proponowałbym zwiększyć czas 1 tury nawet do pół godziny , a 15 min to minimum- teraz to jest szaleństwo- do kibelka trzeba iść raz dwa, obiadek je się z przerwami itp- naprawdę z czasem zaczyna to wqrzać- wtedy oczywiście należy zwiększyć regeneracji energii- może być proporcjonalnie to obecnego czasu, albo nawet i zwiększyć
druga sprawa , która jest upierdliwa to losowość czasów pracy dla tych samych biznesów - tu zdecydowanie jestem za tym , że jak mamy kilka identycznych biznesów( plantacji, usług, sklepów) to czasy powinny być SZTYWNE - tzn jeśli mam 5 działek na których ma Mleczarnie to po kliknięciu "zatrudnij pracowników" WSZĘDZIE w tych 5 Mleczarniach bedę miał pracowników przez 4 godz- a nie , że w jednej 4,5 , w drugiej 5,1 itp- może to drobnostka , ale bardzo uprzykrza grę jeśłi coś się robi i trzeba przerwać daną pracę i podejść do komputera-nożna podejść i kliknąc znów na 5 Mleczarni i zatrudnić od nowa pracowników- zrobić to za JEDNYM RAZEM , a nie chodzić co 15, 20 min bo wszędzie inaczej pracują
zaznaczam , że rozumiem różne czasy dla RÓŻNYCH biznesów- inne plantacje, inne hodowle, inne usługi, inne sklepy itp
trzecia sprawa o której należałoby pomyśleć - wahania płac
obecnie za szybko idą w górę, przez co częśc biznesów jest mało nieopłacalna- nie powinno się także doprowadzać do sytuacji , w której za szybko przestaje się w tej grze cokolwiek produkować, uprawiać itp a jedynie iść do pracy w zawodzie- gra traci na atrakcyjności- przestaje się myśleć o biznesach a tylko bezmyślnie klikac prace
czwarta sprawa-wahania cen towarów- wg mnie także za szybko te ceny się zmieniają- wg mnie można wprowadzić większość ilość szt w transakcjach , żeby ta cena się zmieniała- teraz jest trochę śmiesznie-miałem np jako jedyny sad z oliwkami i już pierwsza sprzedaż niedużej ilości spowodowała spadek cen sprzedaży- mówiąc krótko nie opłaca się sprzedawać bo ceny lecą na łeb na szyję

- proponuję zmianę cen przy większych niż obecnie ilościach sprzedaży/zakupu- jak ktoś coś otworzy jako pierwszy niech poczerpie zyski z tego przynajmniej z 1 dzień- tak jest na świecie - sprzedajesz cos pierwszy przez jakiś czas ( dopóki konkurencja nie połapie pomysłu) czerpiesz profit- a tu można szybko samemu doprowadzić do sporego spadku/wzrostu cen
to tak na szybko tyle