Moja propozycja
Moja propozycja
Witam!
Co powiecie na coś takiego, żeby wprowadzić kogoś takiego jak zarządca biznesu albo administrator pól którzy zarządzaliby biznesami w czasie Naszej nieobecności. Ich wynajęcie kosztowałoby odpowiednio dużo, ale w zamian zajmowaliby się oni Naszymi biznesami podczas Naszej nieobecności, np. w nocy. Dbaliby o zatrudnianie pracowników, obsiewanie pól czy o zakup odpowiedniej ilości towarów. Co Wy na to? Takie rozwiązanie jest przecież stosowane w niektórych grach ekonomicznych na PC-a?
Co powiecie na coś takiego, żeby wprowadzić kogoś takiego jak zarządca biznesu albo administrator pól którzy zarządzaliby biznesami w czasie Naszej nieobecności. Ich wynajęcie kosztowałoby odpowiednio dużo, ale w zamian zajmowaliby się oni Naszymi biznesami podczas Naszej nieobecności, np. w nocy. Dbaliby o zatrudnianie pracowników, obsiewanie pól czy o zakup odpowiedniej ilości towarów. Co Wy na to? Takie rozwiązanie jest przecież stosowane w niektórych grach ekonomicznych na PC-a?
Re: Moja propozycja
Ja powiem tak. Dla mnie gra wtedy stracilaby sens bo wszystko szlo by na automacie To tak jak ustawic jakiegos klikacza po wylaczeniu przez Stvoora zabezpieczenia antybotowego To jest tylko moje zdanie oczywiscie . Wiec prosze go nie brac do serca bo moze innym takie rozwiazanie sie spodoba
Racja... Ale przecież możnaby wprowadzić zabezpieczenie, np. takiego zarządcę można wynająć tylko raz na jakiś czas. Poza tym koszt takiego zarządcy też byłby odpowiednio wysoki...
sprawa była przeze mnie poruszana już kilkukrotnie (przynajmniej jeden wątek na forum powinien się znaleźć )
Jednak, nie został to wprowadzone i z tego co mi się kojarzy (nie chce mi się tego szukać na forum) nie zostanie wprowadzone.
Z jednej strony to źle (bo zautomatyzowałoby obsługę większej ilości działek i dałoby się wyrobić w czasie try), ale z drugiej strony to tomi ma w tym rację, że to "zabiłoby" ducha współzawodnictwa
i o dziwo - jestem przeciw wprowadzeniu
Jednak, nie został to wprowadzone i z tego co mi się kojarzy (nie chce mi się tego szukać na forum) nie zostanie wprowadzone.
Z jednej strony to źle (bo zautomatyzowałoby obsługę większej ilości działek i dałoby się wyrobić w czasie try), ale z drugiej strony to tomi ma w tym rację, że to "zabiłoby" ducha współzawodnictwa
i o dziwo - jestem przeciw wprowadzeniu
ale nikt nie pomyślał, że zarządcą mógłby być inny gracz...
wynajmujesz zarządce, i on dostaje kase, i nasza działka pojawia sie w jego liście (może po jakieś lini odgradzającej jego działki i zarządzane) i może tam siać, zatrudniać ludzi, rozbudowywać itp
nie bedzie mógł burzyć...
ok, może rozbudowywac tez nie, ale zatrudniać ludzi i obsiewać i zbierać...
i to by było coś
wynajmujesz zarządce, i on dostaje kase, i nasza działka pojawia sie w jego liście (może po jakieś lini odgradzającej jego działki i zarządzane) i może tam siać, zatrudniać ludzi, rozbudowywać itp
nie bedzie mógł burzyć...
ok, może rozbudowywac tez nie, ale zatrudniać ludzi i obsiewać i zbierać...
i to by było coś
brak odzewu
czyli mój pomysł nie był tak dobry jak mi sie zdawało
czyli mój pomysł nie był tak dobry jak mi sie zdawało
torgiren, pomysł ciekawy tylko diabel tkwi w szczegółach.
Kto energetycznie opłacałby zatrudnianie pracowników, obsiewanie, zbieranie?
Zarządca nie, nikt nie bedzie marnowal swojej energii w cudzym interesie.
Pozostaje wiec wlasciciel dzialki, ale to sie niczym nie bedzie roznilo od zarzadzania samemu.
Pomijam kwestie zasad wynagradzania zarzadcy - inny gracz zamiast zebrac plony 5 razy zbierze je dwa razy takze jakosc zarzadzania w tym przypadku takze ma znaczenie i powinna miec wplyw na jego zaplate, ale kto i jak mialby o tym decydowac czy obliczac?
Kto energetycznie opłacałby zatrudnianie pracowników, obsiewanie, zbieranie?
Zarządca nie, nikt nie bedzie marnowal swojej energii w cudzym interesie.
Pozostaje wiec wlasciciel dzialki, ale to sie niczym nie bedzie roznilo od zarzadzania samemu.
Pomijam kwestie zasad wynagradzania zarzadcy - inny gracz zamiast zebrac plony 5 razy zbierze je dwa razy takze jakosc zarzadzania w tym przypadku takze ma znaczenie i powinna miec wplyw na jego zaplate, ale kto i jak mialby o tym decydowac czy obliczac?
hmm... można by wystawiać oceny....
zlecam komuś zarządzanie działką, (ceny sa ustalane jak na rynku pracy), a po zakończonym zarządzaniu, dostaje raport ile zebrał plonów itp
koszty obsiewania proponuje zostawić po stronie zarządzającego.
co do energii... można by zrobić, ze oddajemy pod zarządzanie albo:
1) działke z pracownikami
2) działkę z pulą energii... żeby np: zarządca mógł zatrudnić ich np: 2 razy
po otrzymaniu raportu z upraw, właściciel ocenia czy dostał tyle ile chciał czy mniej, i wystawia ocene zarządcy...
i byłby ranking... ze możesz zleciś coś konkretnej osobie
zlecam komuś zarządzanie działką, (ceny sa ustalane jak na rynku pracy), a po zakończonym zarządzaniu, dostaje raport ile zebrał plonów itp
koszty obsiewania proponuje zostawić po stronie zarządzającego.
co do energii... można by zrobić, ze oddajemy pod zarządzanie albo:
1) działke z pracownikami
2) działkę z pulą energii... żeby np: zarządca mógł zatrudnić ich np: 2 razy
po otrzymaniu raportu z upraw, właściciel ocenia czy dostał tyle ile chciał czy mniej, i wystawia ocene zarządcy...
i byłby ranking... ze możesz zleciś coś konkretnej osobie
znaczy, konkretnej osobie w kontekscie...
ze np: chce pracować jako zarządca, ide do kolejki
a ktoś potrzbuje, to widzi liste, np: jak w szpitalu, i średnią ocene danego gracza... i klika sobie ze chce tego, który ma np: wysoką ocene
ze np: chce pracować jako zarządca, ide do kolejki
a ktoś potrzbuje, to widzi liste, np: jak w szpitalu, i średnią ocene danego gracza... i klika sobie ze chce tego, który ma np: wysoką ocene