zacznijmy nową edycję

raz

zacznijmy nową edycję

Nieprzeczytany post autor: raz »

1.zagrajmy poważnie o nagrody.
2.złóżmy się na podwyższenie wartości tych nagród przez np.ustaloną wcześniej opłatę np.przez SMS.
Opłata musi zawierać wynagrodzenie dla konstruktorów super gry za to co było oraz za nadzór regulaminowy
w komercyjnej wersji gry.
3.Zostawmy stare konta dla tych,którzy chcą darmowo się bawić.Tutaj żadnych regulaminów.
W zabawie niech każdy ma tyle kont ile chce.
4.W grze z nagrodami wprowadźmy ostrzeżenia do wiadomości pozostałych graczy.Np
pierwsze ostrzeżenie regulaminowe
drugie ostrzeżenie regulaminowe
reset konta do początku z powodów regulaminowych.
5.Gra trwa np.90 dni.Zasady obowiązują od początku do końca takie same.Jeżeli coś się przelicza tak a nie inaczej
to dla wszystkich.
Zaznaczam,że w takiej grze o wartości gracza musi decydować wielkość zdobytej fortuny a nie na jakich działkach
i po jakich szkoleniach do niej doszedł.
Wypowiedzcie się proszę co o tym myślicie. :?:
karseo

Re: zacznijmy nową edycję

Nieprzeczytany post autor: karseo »

no to zacznijmy tą nową edycje zgodnie z obietnicami dzisiaj.Trzymam za słowo chyba,ze slowo jest gowno warte
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

ad. 1 -> jestem za
ad. 2 -> jestem za
ad. 3 -> jestem przeciw: 1 uczestnik gry może posiadać 1 konto na serwerze gry ciągłej (wieczna edycja) i 1 konto na serwerze gry czasowej
ad. 4 -> jestem za
ad. 5 -> jestem prawie za: niechaj gra rzeczywiście trwa kwartał (90 dni), ale do wartości majątku zaliczane jest nie tylko posiadana gotówka, ale również całość uzyskanych dochodów (gotówka + inwestycje + kasa wydana na posiadane szkolenia)
raz

Nieprzeczytany post autor: raz »

Ad 5 masz rację,choć jak się zastanowimy to do jednego prowadzi.
Robisz tylko te szkolenia,które dają ci większą gotówkę.Nie szkolisz się dla ilości szkoleń.
Jeżeli wprowadzimy zmianę,że np. szkolenia trwają coraz dłużej i kosztują więcej ale odbierają tylko 1/10
dotychczasowych punktów to zostaną można powiedzieć wliczone do majątku.
Ja osobiście jednak jestem pod tym względem za dotychczasowymi zasadami.
Rozważ proszę - zrobiłeś zły kurs,kupiłeś złą działkę - musisz stracić
Kupiłeś akcje po 1000$ a są warte dzisiaj dziesięć to do majątku wpisujesz 10 a nie 1000.
Błędny kurs,działka,której nigdy nie wykorzystasz bo brak ci energii nie może być nagradzana.
Chciałbym obejrzeć te prawie 40 działek z możliwością zatrudnienia 300 pracowników po 250$.
Ci gracze są wysoko bo są za to nagradzani punktami w rankingu - w czystej ekonomii byli by dzisiaj bankrutami.
topik

Nieprzeczytany post autor: topik »

ad. 5
ale co w sytuacji
kończy się edycja, a ty masz rozbudowaną działkę produkcyjną (a nawet kilka) i do tego jakieś przedsiębiorstwo, ale inwestycje te nie pozwoliły JESZCZE na osiągnięcie odpowiedniego majątku, bo np. sprzedaje się mało produktów na turę i de facto kasa jest zainwestowana.

to że jest to kasa źle zainwestowana to ból, ale w którymś momencie ona była, ale została podjęta zła decyzja dotycząca rozwoju.

z tymi akcjami masz rację, nie są one warte 1000 ale 10 i po 10 powinny być liczone.

ale co jeśli chodzi o działkę? (ceny przykładowe)
koszt działki -> 1000$
koszt rozwoju działki -> 5*1000=5000$
jaki jest majątek?
mnie wychodzi 6000$

owszem, zawsze możesz zrównać działkę z poziomem gruntu (nie raz tak zrobiłem i utraciłem zainwestowane środki, ale to był mój wybór) i wtedy nie liczy się już majątek 6000$, ale wartość samej działki czyli 1000$

io o takie liczenie mi chodzi -> nie to co było kiedyś, ale wartość majątku na chwilę np. zakończenia edycji lub w okresie ostatnich np 10 dni
stvoor

Nieprzeczytany post autor: stvoor »

Jeżeli będą nagrody musi być regulamin, obecnie takowy nie istnieje
Stare konta nie zostaną chyba, że dopiero po zakończeniu najbliższej edycji

A jeżeli chodzi o narastającą dyskusję proszę zajrzeć tutaj
viewtopic.php?f=1&t=236&start=10

PS. karseo, tego rodzaju język nie jest mile widziany na tym forum, zachowaj pewien poziom
karseo

Nieprzeczytany post autor: karseo »

juz zachowuje język szefie poprostu nie moge sie doczekac a pisales ,ze dzis ma byc ta nowa edycja
krecior

Nieprzeczytany post autor: krecior »

ja bym wprowadził wieczną gre i jakieś konto plus czy coś w tym stylu
kot

Nieprzeczytany post autor: kot »

Krecior wieczny to jest tylko odpoczynek.
aina78

Nieprzeczytany post autor: aina78 »

tylko nie wprowadzajcie oplat za gre tylko przez sms, bo ja np klikam z zagranicy i co wtedy leze...pomyslcie tez np o paypal...